Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

25.01.2024

Чи знаєте ви хто такий ерготерапевт та в чому важливість ерготерапії?

У відділенні фізичної терапії, реабілітації та відновного лікування, що є структурним підрозділом лікарні (з поліклінікою) ДУ «ТМО МВС України по Хмельницькій області» надаються важливі послуги ерготерапевта.

Важливо відзначити, що ерготерапевти працюють з різними віковими групами та пацієнтами з різними видами обмежень, включаючи дітей з порушеннями розвитку, осіб з інвалідністю, пацієнтів після операцій, травм або інших медичних втручань. Вони грають важливу роль у поліпшенні якості життя своїх пацієнтів і допомагають їм повернутися до максимально можливого рівня самостійності.

Ерготерапія в умовах російсько-української війни виявляється надзвичайно важливою для військовослужбовців, які отримали поранення або зазнали травм внаслідок бойових дій. Ось деякі аспекти, які пояснюють важливість ерготерапії в цьому контексті:

1. Відновлення функціональності через покращення фізичних здібностей пацієнта. У військовослужбовців, які отримали поранення, це може включати відновлення рухових навичок, координації та інших фізичних здібностей.

2. Адаптація до нормального життя, коли ерготерапевт допомагає пацієнту прилаштуватися до щоденної рутини, побуту, враховуючи його фізичні обмеження. Це включає тренування навичок самообслуговування та розвиток стратегій для подолання труднощів.

3. Ерготерапія сприяє соціальній інтеграції пацієнта, допомагаючи йому відновлювати взаємодію з оточуючими та повертатися до нормального життя в спільноті.

4. Забезпечення індивідуалізованого підходу, оскільки кожна травма та її наслідки є унікальними. Ерготерапія дозволяє здійснювати індивідуалізований підхід до лікування, враховуючи конкретні потреби та цілі кожного військовослужбовця.

Усі ці аспекти сприяють військовослужбовцям у поверненні до повноцінного життя після травматичного періоду, пов'язаного із війною. Ерготерапія стає невід'ємною складовою інтегрованої системи реабілітації та відновлення в цих складних умовах.

Кваліфікований ерготерапевт нашого відділення працює із пацієнтами індивідуально, враховуючи їхні унікальні потреби та обставини.

Ми прагнемо забезпечити наших героїв всебічною підтримкою на шляху до повного відновлення. Наша мультидисциплінарна команда готова стати партнером у процесі відновлення та підтримати наших захисників на кожному етапі.

Дякуємо за службу та відданість, і ми горді мати можливість допомагати нашим військовослужбовцям на шляху до повноцінного відновлення.

 

З повагою,

мультидисциплінарна команда відділення фізичної терапії, реабілітації та відновного лікування


    

(с) 2024

Запис до лікаря