Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

23.01.2024

Соціальна служба на захисті постраждалих

На сьогодні сектор соціального захисту і супроводу постраждалих та членів їх сімей працює у відповідності до нової редакції Положення про Державну установу «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України по Хмельницькій області». Основні функцій сектору:

  1. Ведення обліку осіб, зокрема колишніх осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, військовослужбовців НГУ (звільнених до набрання чинності Закону України від 13.03.2014 №876-VІІ), внутрішніх військ МВС України, членів їх сімей, які отримують пенсії відповідно до Закону України  «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» № 2262-XII (далі – Закон №2262-XII) для реалізації їх права на пенсійне забезпечення.
  2. Прийом від колишніх осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, військовослужбовців НГУ, внутрішніх військ МВС України, членів їх сімей заяв, документів для забезпечення соціального захисту відповідно до Законів України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист».
  3. Оформлення в установленому порядку документів для призначення одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без установлення інвалідності колишнього працівника міліції, їх направлення до МВС та виплати одноразової грошової допомоги в порядку, установленому законодавством України.
  4. Ведення обліку потреб з питань соціального захисту військовослужбовців НГУ, ДПСУ, осіб рядового і начальницького складу ДСУНС, поліцейських, які отримали поранення, звільнених з полону, а також членам сімей осіб, які загинули, зникли безвісти за особливих обставин, захоплені в полон та стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України (далі – постраждалих та членів їх сімей) для надання їм допомоги в межах повноважень.
  5. Взаємодія з підрозділами з питань організації соціального захисту ГУНП в Хмельницькій області, в/ч НГУ, ДПСУ та загонів ДСУНС та органами місцевого самоврядування (в тому числі місцевими соціальними службами) для реалізації пільг та задоволення потреб постраждалих та членів їх сімей.
  6. Надання практичної допомоги постраждалим та членам їх сімей в оформленні документів для отримання визначених законодавством грошових виплат (допомоги).
  7. Передача до Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю відомостей про осіб з інвалідністю внаслідок війни для виплати їм грошової компенсації за невикористані протягом двох років безоплатні санаторно-курортні путівки.
  8. Контактні номери телефонів для отримання консультацій:

Анжеліка Дячук (завідувач сектору) - (068) 5237210

Ірина Таранчук (старший інспектор) - (067)3942425

Оксана Лагдан (інспектор) - (093) 0459381

  1. Електронна адреса: [email protected].
  2. Для листування – вул. Проскурівського Підпілля, 112, м. Хмельницький, 29013.
  3. Як нагадування: МВС України запустило гарячу лінію для звернень родичів українських військових, які загинули, або зникли безвісти. Номер багатоканального телефону: 380 894 201 866.

 

(с) 2024

Запис до лікаря