Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

23.05.2023

Комп'ютерна тракція хребта в ДУ "ТМО МВС України по Хмельницькій області"

У  Відділенні фізичної терапії, реабілітації та відновного лікування ДУ «ТМО МВС України по Хмельницькій області» для лікування пацієнтів із захворюваннями хребта використовується комп'ютерна тракція.

Цей метод лікування ми широко застосовуємо у своїй щоденній практичній діяльності.

Витягування (тракція) хребта - це серія дозованих по силі та часу впливів - натягування та ослаблення - хребта, є високоефективний методом лікування, що має водночас миттєвий знеболюючий та тривалий терапевтичний ефект на ділянки дегенеративних та компресійних уражень хребта.

Механізм дії:

декомпресії анатомічних структур: збільшення міжхребцевих і міжсуглобних відстаней,

розширення міжхребцевих отворів,

розвантаження хребетно-рухових сегментів,

зменшення внутрішньодискового тиску та розблокування міжхребцевих суглобів.

Суть тракції полягає в тому, що за допомогою короткочасної або тривалої тяги долається м'язовий спазм, усувається зміщення хребців та деформація хребетного стовпа. За допомогою витягування досягається подовження хребетного стовпа в певному місці і утримання його в потрібному положенні з подальшою його фіксацією спеціальним корсетом для попереку або шийним комірцем Шанца.

Комп’ютерний контроль динаміки та сили витягнення, глибоким прогріванням та вібраційний масаж допомагає збільшити ефективность та релаксацію під час витяжки. Ми проводимо тракції шийного, грудного, поперекового відділів хребта, а також тракцію суглобів кінцівок.

Показання до застосування тракції хребта:

• Гострий і підгострий больовий синдром, що виник в результаті компресії

• Нейродистрофічні процеси: остеохондроз, спонділоперіартроз, лігаментоз, спондильоз, з вираженим больовим синдромом та/або гипертонусом

• Протрузії та міжхребцеві грижі

• Нейросудинні і нейротрофічні порушення

• Рефлекторний м'язово-тонічний біль

• Псевдоспонділолістез

• Радикулоішемічні синдроми з повільним прогресом

Як проводиться тракція хребта:

Процедура обов'язково починається з пробного витягування протягом 3х хвилин. Тривалість кожної процедури 10-25 хвилин, а курс лікування залежить від діагнозу, наприклад, протрузії можна скорегувати за курс з 6-7 сеансів, тоді як міжхребцеві грижі потребують декілька серій з 10-15 процедур, протягом 3-4 місяців. Після процедури витягування пацієнт повинен обов'язково залишатися в горизонтальному положенні протягом 30-45 хвилин або бути зафіксованим спеціальним корсетом.

(с) 2024

Запис до лікаря